24/7 Monitoring


WintersICT levert monitoring als dienst aan haar clienten aan. Wij houden continue bepaalde processen in de gaten. Wat wij bewaken met monitoring: servers, werkplekken en netwerkapparatuur. Dit wordt ook wel pro-actief beheer genoemd.

De Monitoring Tool van WintersICT bewaakt  uw ICT omgeving 24/7. Wel zo’n veilig.  Het doel hiervan is het vroegtijdig detecteren van systeemproblemen, om vervolgens grotere problemen te voorkomen en down-time te minimaliseren.

Monitoring van WintersICT
Voorbeelden

Schijfruimte:

In de ochtend word er gebeld naar de IT afdeling omdat er geen verbinding meer gemaakt kan worden met de e-mail server vanuit Outlook. De IT afdeling pakt het natuurlijk meteen op en komt er al snel achter dat de schijf waar de mailserver op draait vol is, 2 problemen dienen zich al snel aan:

1. Hoe krijgen we meer ruimte op de schijf? (overleg, meer “downtime”.)
2. Als de database verplaatst moet worden naar een grotere schijf neemt dit veel tijd in beslag (nog meer downtime).

Printers:

Printers verlopen vaak via een zogeheten print server, de zogeheten “service” die dit regelt kan stoppen wanneer deze service een ongeldige aanvraag krijgt van een gebruiker, dit resulteert dan in het feit dat niemand meer kan afdrukken.

Processen:

Een belangrijke database server proces zorgt ’s avonds langzaam voor steeds meer belasting van de CPU’s, ’s nachts komt het proces op zijn piek van 99% en is de server niet meer functioneel. De volgende ochtend blijkt dat er geen enkele gebruiker meer kan functioneren als gevolg van de vertraagde server.

Door gebruik te maken van de Monitoring Tool van WintersICT hadden bovenstaande problemen minder grotere vorm aangenomen. Eigenlijk geldt ook voor uw ICT omgeving….voorkomen is beter dan genezen….

Wij werken voor..


BRcontrols
Autobedrijf Webbink
Appartement services Nederland
Guido Gusto
Bouwbedrijf Poel
Studio Loenz
Jannink Nijverdal B.V.
Bakkerij Ritsma
Betaguard
Linga Webdesign
Van waarde restauratie B.V.
Hofstede Bos & Tuin
Dental4twente
De Netwerkvloer
Gizmo Receptie Diensten
Filmsaus
Yoga Fashion Elegance
TT Motoren
Fideo
Imo Sales Support
Loonend
Appenta
Edwin Kist uitvaartverzorging
2Connext
Online in beeld
Hofstede Racing
Terug naar boven